Ausbon Oy:n toimitusehdot

Voimassa 21.03.2017 alkaen
Näitä toimitusehtoja sovelletaan Ausbon Oy / Control Band Finlandin (jäljempänä Ausbon Oy) ja asiakkaan välisessä kaupassa, ellei toisin ole kirjallisesti sovittu. Nämä toimitusehdot ovat voimassa 21.03.2017 alkaen toistaiseksi ja ne korvaavat Ausbon Oy:n aiemmat toimitusehdot. Ausbon Oy pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtoja haluamallaan tavalla.

1. Tilaaminen


Ausbon Oy myy tuotteita yrityksille, yhteisöille sekä täysi-ikäisille yksityishenkilöille Suomeen ja EU:n alueelle. Asiakas tekee tilauksen pyytämällä tarjouksen valitsemistaan tuotteista. Tarjouspyyntö jätetään Ausbon Oy:n verkkosivuilla osoitteessa rannekkeet.fi, vapaamuotoisesti sähköpostilla tai puhelimitse. Ausbon Oy lähettää asiakkaalle tarjouksen sähköpostilla 1-2 työpäivän kuluessa tarjouspyynnön jättämisestä. Tarjouksen saaminen edellyttää toimivan sähköpostiosoitteen antamista tarjouspyynnön yhteydessä.

2. Tarjous


Ausbon Oy:n tarjous on voimassa tarjouksessa mainitun ajan. Ellei aikaa ole mainittu, tarjous on voimassa 7 päivää tarjouksen päiväyksestä lukien. Tarjous on voimassa kokonaisuutena. Tarjouksessa mainittu hinta sekä tuotteiden toimitusajankohta perustuvat tarjouspyynnössä ilmeneviin tai muutoin asiakkaan antamiin tietoihin ja määriin. Jos lopullinen tilaus ei vastaa annettuja tietoja tai määriä, Ausbon Oy:llä on oikeus tarkistaa toimitusta tai hintaa viimeisimpien tietojen mukaisesti. Tällaisessa tilanteessa Ausbon Oy informoi asiakasta ja laatii uuden tarjouksen.

3. Tarjouksen hyväksyminen ja sopimuksen syntyminen


Ausbon Oy:n ja asiakkaan välinen sopimus syntyy, kun asiakas ilmoittaa hyväksyvänsä Ausbon Oy:n tarjouksen ilman muutoksia ja/tai varauksia. Asiakas sitoutuu tarjouksen hyväksyessään voimassa oleviin toimitusehtoihin.

4. Sähköisen vedoksen hyväksyminen


Mikäli tarjoukseen sisältyy painotuotteita, Ausbon Oy toimittaa painotyöstä sähköisen vedoksen asiakkaalle hyväksyttäväksi. Ensimmäiseen vedokseen tehtävät korjaukset ovat asiakkaalle ilmaisia. Painotuotteiden toimitusaika lasketaan alkavaksi sähköisen vedoksen hyväksymisestä.

5. Hinnat


Tuotteiden hinnat sekä tilauksen toimituskulut löytyvät eriteltyinä tarjouksesta. Tarjouksessa mainitut hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24 %) ja hinnat ovat aina tarjouskohtaisia. Tarjouksessa mainitut hinnat perustuvat tarjouspäivän valuuttakursseihin ja Ausbon Oy:llä on oikeus tarkistaa hintaa, mikäli euron dollarikurssissa (EUR/USD) tapahtuu yli 3 %:n muutos tarjouksen hyväksymisen ja tilauksen toimittamisen välisenä aikana. Mahdollisesta hinnankorotuksesta ilmoitetaan asiakkaalle.

6. Maksutavat


6.1 Lasku

Lasku päivätään tilauksen toimituspäivälle. Laskun maksuehto on 14 pv, ellei toisin sovita. Erääntyneelle laskulle lasketaan korkolain mukainen viivästyskorko eräpäivästä lukien. Maksamattomasta laskusta lähetetään yksi maksumuistutus. Maksumuistutuksen maksuajan umpeuduttua maksamattomat laskut siirtyvät Suomen Perintätoimisto Oy:n perittäviksi. Kaikki toimitetut tuotteet ovat Ausbon Oy:n omaisuutta, kunnes ne on kokonaisuudessaan maksettu.

6.2 Ennakkomaksu

Ausbon Oy voi vaatia tilauksen maksamista ennakkoon, mikäli asiakkaalla on maksuhäiriömerkintä tai asiakkaan aikaisempien tilauksien maksamisessa on esiintynyt ongelmia. Myös uusilta asiakkailta voidaan vaatia 50-100% ennakkomaksua tilauksen arvosta riippuen. Mahdollisesta ennakkomaksusta ja sen suuruudesta mainitaan tarjouksessa.

7. Toimitustavat


Ausbon Oy toimittaa tilaukset Postin välityksellä. Toimitustapoina ovat Postipaketti ja Posti Express-paketti. Postipaketti toimitetaan joko noudettavaksi Postin toimipisteeseen tai asiakkaan valitsemaan pakettiautomaattiin. Ausbon Oy lähettää asiakkaalle tilauksen toimituspäivänä sähköisen ennakkoilmoituksen, josta löytyvällä lähetystunnuksella asiakas voi seurata paketin kulkua Postin lähetysten seurannassa. Pienikokoiset tilaukset voidaan toimittaa myös kirjeenä. Kirjeen kulkua ei voi seurata lähetysten seurannassa. Tilauksen toimitustapa ja toimituskulut ilmoitetaan tarjouksessa.

8. Tuotteiden toimitusajat


Tuotteiden keskimääräiset toimitusajat ovat nähtävillä Ausbon Oy:n verkkosivujen tuotesivuilla osoitteessa rannekkeet.fi. Painotuotteiden toimitusaika lasketaan alkavaksi sähköisen vedoksen hyväksymisestä. Toimitusaika muodostuu tuotteen valmistamiseen ja toimittamiseen kuluvasta ajasta. Tuotteen valmistusaikaan vaikuttaa tilattava kappalemäärä sekä tuotteelle valitut ominaisuudet. Painotuotteiden valmistus aloitetaan asiakkaan hyväksyttyä sähköisen vedoksen painotyöstä. Poikkeavista toimitusajoista tiedotetaan Ausbon Oy:n verkkosivuilla.

9. Vaihto- ja palautusoikeus


Asiakkaalla on kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, joita ei ole valmistettu asiakkaan vaatimusten mukaisesti (KSL 6:16). Palautusoikeus ei koske esimerkiksi painotuotteita tai asiakkaan antamien tietojen mukaan valmistettuja kaulanauhoja, passeja ja koteloita. Peruuttamisilmoitus tuotteiden palauttamisesta on tehtävä sähköpostilla osoitteeseen toimisto@rannekkeet.fi 14 päivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Tuotteet on palautettava Ausbon Oy:lle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Asiakas vastaa tuotteiden palautuskustannuksista eikä näitä kustannuksia palauteta asiakkaalle. Kustannukset määräytyvät kulloinkin voimassa olevien postikulujen mukaan.

Palautuksen liitteenä on toimitettava:

  • asiakkaan asiakasnumero, nimi, osoite ja puhelinnumero
  • laskunumero
  • pankkitilinumero ja maksutiedot rahojen palauttamista varten (mikäli palautettava tuote on maksettu)

Palautusosoite:

Ausbon Oy / Control Band Finland
Linnankatu 25 A
57130 Savonlinna

Ausbon Oy ei vastaanota palautusta, mikäli asiakas ei tee peruuttamisilmoitusta 14 päivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Mikäli asiakas on maksanut palauttamansa tuotteen, rahat palautetaan asiakkaan ilmoittamalle tilile palautuksen vastaanottamisen ja käsittelyn jälkeen.

10. Lunastamaton paketti


Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Ausbon Oy perii lunastamatta jätetystä paketista aiheutuvat palautuskustannukset asiakkaalta, vaikka paketista olisi tehty erillinen peruuttamisilmoitus. Lunastamatta jätettyyn tilaukseen sisältyvät palautusoikeuden ulkopuolella olevat tuotteet veloitetaan asiakkaalta täysimääräisinä tilausvahvistuksessa mainittujen hintojen mukaisesti.

11. Reklamaatiot


Mikäli asiakkaalle lähetetty tilaus on kadonnut kuljetuksen aikana, on asiakkaan ilmoitettava katoamisesta välittömästi sen havaittuaan Ausbon Oy:lle. Mikäli lähetys on vahingoittunut kuljetuksessa, on asiakkaan tehtävä vaurioista välittömästi reklamaatio Postiin.

Mikäli asiakkaalle toimitetussa tuotteessa on virhe, Ausbon Oy suosittelee virheilmoituksen tekemistä 14 päivän sisällä tilauksen vastaanottamisesta virheen oikaisemisen nopeuttamiseksi. Virheilmoitus voidaan kuitenkin aina tehdä kahden kuukauden kuluessa siitä, kun asiakas havaitsi virheen (KSL 5:16). Virheellisen tuotteen palauttamisesta ei aiheudu kustannuksia asiakkaalle.

Ilmoitukset on tehtävä sähköpostilla osoitteeseen toimisto@rannekkeet.fi tai postitse:

Ausbon Oy / Control Band Finland
Ainonkatu 14
57200 Savonlinna

Myyjän viivästyksestä asiakkaalle aiheutuvat vahingot Ausbon Oy korvaa kuluttajansuojalain mukaisesti (KSL 5:10).

12. Ylivoimainen este


Ausbon Oy ei ole velvollinen toimittamaan tilausta, jos syynä on ylivoimainen este. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan sellainen, tilausvahvistuksen antamisen jälkeen sattunut, Ausbon Oy:stä riippumaton ja ennalta arvaamaton seikka, joka estää tai tekee kohtuuttomaksi sopimuksen täyttämisen. Tällaisina seikkoina pidetään mm. tulipaloa, luonnonmullistusta, kulkutautia, liikekannallepanoa, sotaa, valuuttarajoituksia, tuonti- tai vientirajoituksia, materiaalitoimituksen myöhästymistä vahvistetusta toimitusajasta, energian saannin rajoituksia, kuljetushäiriöitä, lakkoa ja työsulkua. Ausbon Oy:lla ei tällöin ole velvollisuutta korvata asiakkaalle toimituksen viivästymisestä tai virheellisyydestä mahdollisesti aiheutunutta vahinkoa.

13. Muuta


Ausbon Oy käsittelee kaikki asiakastiedot täysin luottamuksellisesti ja sitoutuu olemaan luovuttamatta asiakastietoja kolmannelle osapuolelle.

Ausbon Oy:n ja asiakkaan väliseen sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Tästä sopimuksesta johtuvat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti neuvotteluteitse. Mikäli neuvottelutulokseen ei päästä, ratkaistaan erimielisyydet Etelä-Savon käräjäoikeudessa.